FAQ

Hur bokar man en fotografering hos dig?

För att boka en fotografering kontaktar man mig via kontakformuläret så kikar vi på tider som kan passa. Bröllop rekommenderas att boka så snart ni satt datum. Ofta bokas det redan 1 år innan.

Vart finns du och kan man boka fotografering på annan ort?

Jag utgår från Kristinehamn i Värmland, men reser Sverige runt mot milersättning för fotograferingar.

När och hur får vi våra bilder?

Digitala bilderna levererar jag via ett webbgalleri som heter Pixieset. Där kan ni bläddra bland bilderna och enkelt välja ut era favoriter. Ni kan även där beställa förstoringar via mig. Har ni bokat en fotografering där alla bilder ingår levereras dem inom en vecka, då redigerade i JPEG-format. Bilderna kan då användas till sociala medier eller att ha i telefonen.
Printa ut bilderna gör ni via min webbshop.

I själva fotograferingen ingår alltså inga bilder.

Hur redigerar du bilderna?

Jag fotograferar i RAW-format, vilket innebär att bild-filerna är betydligt större än JPEG. När jag fotograferat laddar jag in bilderna i datorn, går igenom alla bilder och rensar ut eventuella kopior och bilder jag inte är nöjd med, exempelvis om motivet blundar eller när hunden hoppar ut ur bild. Sedan lägger jag en lätt redigering där jag ändrar ljus, färg och värme, för att förstärka känslan i bilden. Önskas en specifik redigering eller retusch, exempelvis att retuschera bort ett koppel eller en gnuggas-tatuering tillkommer en kostnad för detta.

Vad betalar vi för?

Ni betalat för att komma till mig och bli fotograferade. För att leverera bilder av hög kvalitet så är jag i behov av en professionell utrustning, studio, snabba minneskort så jag inte missar viktiga ögonblick, lagring av bilder och mycket mer. Ni betalar också för att få en bra upplevelse, ni ska känna er trygga framför kameran. Jag har jobbat som fotograf sedan 2016 och har en gedigen erfarenhet inom fotografering.

Inför bröllop

Att hitta rätt fotograf till sin stora dag kan vara svårt. Mina tips är att titta på olika fotografers bilder och fundera vilka bilder som tilltalar mest och matchar det ni söker. Kontakta fotografen och ställ frågor, träffa fotografen på ett möte för att se hur det känns. Ni ska känna er trygga på er dag! Boka direkt ni bestämt er så ni säkrat er dag.


När ni bokat mig kommer vi träffas på ett eller två bröllopsmöten innan där vi går igenom dagen, tider, platser och vad ni har för önskemål och förväntningar på mitt jobb.

Inför fotografering

När ni bokar en fotografering träffas vi antingen i min fotostudio eller på bestämd plats där fotograferingen ska äga rum. Vi tar bilder under den utsatta tiden, en timme ger spelrum framförallt under barnfotografering för att de inte ska känna sig pressade eller tycka att det är tråkigt. Jag pratar alltid lite med barnen innan för att de ska känna sig bekväma och göra det till en rolig upplevelse för dem.


Tips:

Har ni några specifika bilder ni vill ta? Prata med mig så löser vi det!

Gnuggis-tatueringar, nagellack och fläckar runt mun eller på kläder är saker som syns på bilderna, för att ha ett bra utgångsläge så rekommenderar jag alltid kunderna att se över detta innan. Även om mycket går att trolla bort i photoshop så undviker ni en extra utgift för extra retuschering.

Jag fotograferar även en hel del djur, framförallt hundar och hästar. Där finns inte alltid möjlighet att ha hunden lös utan koppel och då rekommenderar jag ett tunnare koppel som enklare går att retuschera bort snyggt, alternativt att fotograferingen sker inne i min studio eller på en plats där hunden kan vara lös.


Har ni andra frågor?


Kontakta mig på fotograffannylundstrom@gmail.com eller via kontaktformuläret här på hemsidan.