Nyfödd

Nyföddfotografering


Nyföddfotografering har blivit mer och mer populärt och är en av mina absolut favoritfotograferingar. Jag har gått kurs hos Memories By Julia i posering och säkerhet, något som skiljer mina andra fotograferingar när de minsta kunderna är hos mig.

Inför fotografering

Denna fotografering görs när barnet är mellan 1 vecka-5 veckor.

Ca 1,5-3h i min uppvärmda studio.

Jag fotograferar alltid när jag är frisk och har även munskydd under hela fotograferingen.


Pris: 1500:-I priset ingår inga bilder.FAQ

Vad betalar vi för?

Ni betalar för att komma till mig och bli fotograferade. För att leverera bilder av hög kvalitet så är jag i behov av en professionell utrustning, studio, snabba minneskort så jag inte missar viktiga ögonblick, lagring av bilder och mycket mer. Ni betalar också för att få en bra upplevelse, ni ska känna er trygga framför kameran. Jag har jobbat som fotograf sedan 2016 och har en gedigen erfarenhet inom fotografering.

I gravid och nyfödd-fotografering så ingår det att man kan låna gravidklänningar.

Hur får vi se bilderna?

I samband med fotograferingen så bokar vi in en bildvisning.

I själva fotograferingen ingår alltså inga bilder.

Hur redigerar du bilderna?

Jag fotograferar i RAW-format, vilket innebär att bild-filerna är betydligt större än JPEG. När jag fotograferat laddar jag in bilderna i datorn, går igenom alla bilder och rensar ut eventuella kopior och bilder jag inte är nöjd med, exempelvis om motivet blundar. Sedan lägger jag en lätt redigering där jag ändrar ljus, färg och värme, för att förstärka känslan i bilden. Önskas en specifik redigering eller retusch, exempelvis att retuschera bort ett koppel eller en gnuggas-tatuering tillkommer en kostnad för detta.

Under nyföddfotografering så redigeras bilderna lite mer än mina andra fotograferingar.

Hur går en fotografering till?

Inför fotografering
När ni bokar en fotografering träffas vi antingen i min fotostudio eller på bestämd plats där fotograferingen ska äga rum. Vi tar bilder under den utsatta tiden, en timme ger spelrum framförallt under barnfotografering för att de inte ska känna sig pressade eller tycka att det är tråkigt. Jag pratar alltid lite med barnen innan för att de ska känna sig bekväma och göra det till en rolig upplevelse för dem. Det finns tid för att ta bilder med olika outfits och annan bakgrund, för att få mer variation.

Under gravidfotograferingen så kommer jag hjälpa till med posering för att få så mycket variation på bilderna som möjligt. Är du ensam så kanske vi tar bilder på fler platser än en och sedan med olika klänningar.

Tips:
Har ni några specifika bilder ni vill ta? Prata med mig så löser vi det!
Gnuggis-tatueringar, nagellack och fläckar runt mun eller på kläder är saker som syns på bilderna, för att ha ett bra utgångsläge så rekommenderar jag alltid kunderna att se över detta innan. Även om mycket går att trolla bort i photoshop så undviker ni en extra utgift för extra retuschering.
Jag fotograferar även en hel del djur, framförallt hundar och hästar. Där finns inte alltid möjlighet att ha hunden lös utan koppel och då rekommenderar jag ett tunnare koppel som enklare går att retuschera bort snyggt, alternativt att fotograferingen sker inne i min studio eller på en plats där hunden kan vara lös.